Ger mäjligheten att summera ihop flöden baserat på vilken utrustning köket är utrustat med.
Med storkök avses kök av komersiell typ som är avsedda för tilaga mat för ett stort antal gäster som exempelvis kök i restauranger, skolor eller liknande.
De flöden som ventilationen rekomenderas att ligga i mellan. Flödena kan varierar beroende på vilket typ av kök och på hur mycket det används.
En uppskattning över hur stor yta som som den aktuella funktionen upptar i köket.
Denna yta är den del av storköket där maten tillagas.
Avser den ytan i storköket där man tillagar och/eller hanterar kalla rätter som till exempel förrätter, efterrätter och sallader.
Området i storköket där disken hanteras och görs ren.
Den yta där avfall förvaras innan det fraktas vidare för destruktion.
Rum eller yta där diverse saker förvaras som tillhör storköket.
Område där man förvarar smutstvätten innan den går vidare för att tvättas.
Det område där man förvara kylda och/eller frusna varor.
Den aktuella köksapparaten.
Det riktvärdes flöde som behövs för att föra bort den avgivande värmen per kilowatt timme.
Den effekt som manskinen använder.
En faktor som anger hur mycket apparaten används, konstant på motsvarar en 1:a
Antalet av den akteulla maskin typen.
Den luft som behövs för att för bort köksapparaternas värmeavgivning.
Den tillufts som behövs i köket för att kompensera den erfoderliga frånluften.
Faktor som avser hur stor del av tilluften som ska kompenseras inom köket.
Vilken typ av matlagning som sker under den aktuella kåpan. Vilket styrs av med vilken lufthastighet som kåpan suger med.
Belastning | Typ av apparater |
---|---|
Lätt | Ångkokare, kokkärl, stekpannor etc |
Medel | Fritös, stekbord etc |
Tung | Kolgrill, halster etc |
Avser bredden på den aktuella kåpan.
Avser djupet på den aktuella kåpan.
Avser den fria höjden mellan apparaten och underkanten på kåpan.
Kåpa: | |
---|---|
Effekt: |